Medicinsk Portal. Sjukdom, Symptom, Behandling
Huvud » FrÄgor och svar » FrÄgor och svar

Cyster i Àggstockarna

FrÄga: KÀra nÀtverksdoktor Jag Àr en 34-Ärig kvinna som har lider mycket cyster under de senaste 4 Ären. 1998 blev jag antagen pÄ grund av vÄldsam smÀrta i buken som ledde upp under axelbladet. (det var inte en graviditet utanför buken) Det slutade med att gÄ till golvet pÄ grund av smÀrta.

LĂ€s Mer →

Esofagus eller obstruktiv kolon

FrÄga KÀra nÀtverksdoktor I flera Är har jag haft ektopisk bernia men det har bara upptÀckts nyligen av en binokulÀr undersökning. Jag har redan kronisk ryggsmÀrta men efter att jag fÄtt ett lÀkemedel för noshörning har det hjÀlpt mycket, eftersom det har utstrÄlats i ryggen. Min tidigare lÀkare var skyldig att inte undersökas men avvisades gÄng pÄ gÄng.

LĂ€s Mer →

Har min man kronisk trötthetssyndrom?

FrÄga Dear health-root Min man kom för 12 Är sedan i en pulka olycka dÀr han i detta sammanhang brutna svanskota, split del av ryggraden och fick ocksÄ nÄgon form av whiplash. Han kom uppenbarligen över det utan, efter nÄgra Är började han ha mindre och mindre energi.

LĂ€s Mer →

Har jag nagelsvamp?

FrÄga: Hej health-root, jag Àr i tvivel om jag har nagelsvamp. För bilderna hÀr Àr det inte min spik. Min spik ser ganska normal ut, förutom att det börjar hoppa av... Skulle du tro det var bÀst att gÄ till doktorn och fÄ den kontrollerad? Tack pÄ förhand Svar: KÀra frÄgar. Ja, du kan enkelt gÄ till din egen lÀkare och bedöma om det "utbuktade omrÄdet" pÄ din nagel kan bero pÄ en svampinfektion.

LĂ€s Mer →

Har jag nagelsvamp?

FrÄga: KÀra Merete, Hur kan det vara att auktoriserade fotterapeuter bara sÀger att det inte finns nÄgot nÀr du kan se i mitt fall att det Àr glatt? HÀlsningar man frÄgar. Svar: KÀra frÄgar. Jag tvivlar pÄ vad du vill att jag ska svara pÄ? Men tycker du inte om du kan ha nagelsvamp?

LĂ€s Mer →

Har jag nagelsvamp?

FrÄga: KÀra health-root, det handlar om min vÀnstra fotens 3. tÄnagel. Spiken har blivit mycket tjock, öm och ljusgul. Jag började springa fem mil ett par gÄnger i veckan i sommar och kör fortfarande. Kan jag fÄ svamp? Eller Àr mina skor som kunde ha slagit nageln och irriterade den? Jag har nÀstan fÄtt nya skor och nageln har inte förbÀttrats.

LĂ€s Mer →

Har jag sockersuspensioner?

FrÄga: KÀra health-root, För ungefÀr tre veckor sedan jag gick i danska VÊgtkonsulenter att förlora 8-10 kg. Jag följde deras program med massor av frukt och grönsaker och fisk och inte sÄ mycket bröd, pasta och ris. Inget socker! Innan denna behandling Jag har druckit en hel del cola och ofta Àts choklad.

LĂ€s Mer →

Har min fisteloperation försvagat anusmusklerna?

FrÄga: Hej nÀtverksdoktor. För 6 mÄnader sedan drivs jag för en anal nÀve som gick igenom bÄda musklerna, en komplicerad fistel. I min operation fick jag en seton sutur genom mitt fistelgang system mhp. NÀven kommer ut ur ytterluckan sÄ att jag kan fÄ en öppen operation. Jag Àr en student, sÄ jag kommer bara att fÄ den operationen efter sommaren eftersom jag inte hade rÄd att komma tillbaka pÄ benen pÄ grund av frÄnvaron som jag skulle ha i skolan.

LĂ€s Mer →

Kan Canesten anvÀndas vid behandling av nagelsvamp?

FrÄga: Hej health-root PÄ apotek, har jag fÄtt Canesten mot (spridning av) nagelsvamp, men nÀr jag lÀser instruktionerna jag osÀker pÄ om produkten kan anvÀndas mot nagelsvamp. Vad sÀger du? Svar: KÀra frÄgar. Du frÄgar om clotrimazol (ingrediens i Canesten) kan anvÀndas för att behandla nagelsvamp.

LĂ€s Mer →

Kan nagelsvampen botas genom att ta bort nageln?

FrÄga: KÀra health-root, jag har svamp pÄ bÄda stora öronen. Det blev mindre synligt genom smörjning med Lamisil. En spik Àr vÀldigt lös pÄ ena sidan. I stÀllet för en mycket dyr behandling, kan du inte ta bort naglarna och behandla tÄn innan den nya spiken vÀxer? Med vÀnliga hÀlsningar frÄgar vi. Svar: KÀra frÄgar.

LĂ€s Mer →